Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

In Nederland heeft één op de vijf mensen last van aanhoudende pijn. Dit wordt ook wel chronische pijn genoemd wanneer de pijn langer aanhoudt dan drie maanden na het ontstaan ervan. Mensen met deze chronische pijnklachten hebben vaak al allerlei onderzoeken gehad en hebben meerdere artsen of zorgverleners geraadpleegd. De pijn kan in sommige gevallen verklaard worden bijvoorbeeld als er een ziekte, aandoening of letsel aan ten grondslag ligt. Maar vaak is het niet helemaal duidelijk waarom er pijn is. En wat maakt dat de pijn blijft aanhouden, soms erger wordt of zelfs uitbreidt? En welke factoren hebben er invloed op?

De gevolgen van het hebben van chronische pijn zijn vaak zeer divers en intens. Mensen worden dagelijks gehinderd door hun klachten. Ze ervaren regelmatig beperkingen of belemmeringen ten aanzien van hun functioneren in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld moeite om het werk vol te houden, het sporten lukt niet of minder goed en ook sociale activiteiten zijn een opgave of lukken niet meer.

Vaak gaat chronische pijn gepaard met andere klachten, bijvoorbeeld gespannen spieren, verkeerd ademhalen, vermoeidheid en soms ook psychische problemen.

Binnen MTC Huizen zijn twee collega’s (Carla Vreeman en Tim Nipius) die werken op psychosomatische basis. Zij hebben ervaring op het gebied van chronische pijn. Ze kunnen uitleg geven, u weer leren te ontspannen en handvatten geven hoe om te gaan met deze klachten. Het begrijpen van wat er aan de hand is, kan soms al helpend zijn!

Omdat er veel onbekendheid is met dit onderwerp en veel mensen last hebben van chronische pijnklachten, gaan we een voorlichtingsavond organiseren over dit onderwerp.

Datum: Dinsdagavond 19 september
Locatie: Arie de Waalstraat 2A, Huizen

Tijdstip: 19.30 uur

Toegang: gratis

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Of je nu zelf deze klachten hebt of iemand kent met deze klachten of partner bent van, het maakt niet uit. Iedereen is welkom. Het aantal plaatsen is beperkt. Als er veel aanvragen komen, organiseren we een tweede avond.

Wat kunt u verwachten? Er wordt uitleg gegeven over chronische pijn, er worden tips en adviezen gegeven waar je zelf mee verder kunt en er is voldoende ruimte voor vragen. Mocht er belangstelling zijn, dan kan er ook nog een praktische oefening worden gedaan.

Wilt u langskomen, dan vragen wij of je dit kenbaar wilt maken via info@mtchuizen.com of via tel:035-5241389

We hopen je 19 september te kunnen verwelkomen.