Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u langdurige klachten als (chronische) pijn, Burn-out, aanhoudende vermoeidheid of Long Covid?
Dan is ons programma van “Klacht naar Kracht” voor u!

MTC Huizen start met ingang van 28 september met dit unieke programma dat speciaal is ontwikkeld voor cliënten met langdurige klachten.

Omdat langdurige klachten leiden tot veel beperkingen in het dagelijks leven is er vaak geen eenvoudige strategie of simpele oplossing. Toch is het belangrijk om een vorm te vinden waarbij je toch actief in het leven kunt blijven staan. Om aan deze complexe problemen meer tijd en aandacht te kunnen geven binnen de reguliere fysiotherapie hebben we dit speciale programma opgezet.

Hoe is de opzet
Centraal staan jouw persoonlijke doelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Je maakt onder begeleiding een plan waar je gedurende het traject aan werkt.

Het doel is om de regie terug te krijgen over je leven, weer vertrouwen te krijgen door te ervaren wat wel voor je werkt en ook wat niet voor je werkt en zodoende weer in je kracht te komen. Dit in tegenstelling tot een klacht die voor jou bepaalt wat je wel of niet kan. Uiteindelijk zal je weer balans ervaren tussen jouw belastbaarheid versus de belasting van het (dagelijks) leven.

Je krijgt voldoende handvatten en inzichten aangereikt die jou in staat stellen om ook na dit programma zelfstandig verder op te bouwen in activiteiten en belastbaarheid.

Voorafgaand aan het programma vindt er een intake plaats. De intake is er om een goed beeld te krijgen van de beperkingen die de klachten tot gevolg hebben en welke factoren een mogelijke rol spelen. Kortom: hoe kunnen wij jou helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken? Ook zal er uitleg worden gegeven over de insteek van het programma.

Tevens is de intake ervoor bedoeld om in samenspraak te bepalen of het programma geschikt is voor jou.

Het programma duurt twaalf weken met elke week één sessie van anderhalf uur. Dit vindt plaats op de woensdagavond van 18.30-20:00. De groep zal uit maximaal acht personen bestaan.

De sessies worden begeleid door een ervaren revalidatiefysiotherapeut en specialist op het gebied van langdurige klachten.
Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van diverse gedragsmatige interventies. In de oefenzaal werken we volgens opbouw methodes zoals graded activity en pacing (wordt nog uitgelegd). Daarnaast is er aandacht voor mindfulness, leer je ontspanningsoefeningen en krijg je inzicht in jouw (gedrags-)patronen door ervaringsgerichte oefeningen.

Vergoeding:
Wanneer je verzekerd bent voor fysiotherapie kom je in aanmerking voor vergoeding. Voor de intake die één uur duurt, worden twee behandelingen fysiotherapie in rekening gebracht.
Voor de wekelijkse sessie van anderhalf uur wordt slechts een enkele sessie fysiotherapie in rekening gebracht.

Mocht jouw verzekering niet toereikend zijn dan kun je ook een abonnement nemen.  Voor verdere informatie over de kosten en mogelijke vergoeding kan je contact opnemen met de praktijk. Mail hiervoor naar info@MTCHuizen.com of bel naar 035-5241389.

Informatie:
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Tim Nipius via 035-5241389.