Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Is uw werkplek thuis al op orde? Of kan het misschien toch beter?
Onze mensendiecktherapeute Jacqueline vertelt hoe u, met een paar kleine aanpassingen, beter zit.

Kijk op ons YouTube kanaal voor een video van Jacqueline over een goede werkhouding.

De maatregelen zijn alweer een aantal weken van kracht en een groot deel van u zal in deze periode thuis gewerkt hebben. Maar vaak zijn de omstandigheden thuis anders en schort het nogal eens aan een goede werkplek.
Heeft u er ondertussen al aan gedacht om eens te kijken of u mogelijkheden heeft om de juiste werkhoogtes te creëren? Ga uit van hoeken van 90 graden in enkels, knieën, heupen en ellebogen, bij een gestrekte rug. Is de tafel waaraan u werkt te hoog in relatie tot uw postuur, of de stoel te laag, los dit dan eenvoudig op door op een kussen te gaan zitten of een aantal boeken onder uw voeten te doen. Omgekeerd voor lange mensen: is de tafel te laag, plaats de tafel dan op een aantal blokken en werk opnieuw met kussens in de stoel.
Maar ook met goede werkhoogtes wil het nog niet altijd zo zijn dat u hier goed gebruik van maakt. Voorkom hangen in de onderrug, en het krom worden van de bovenrug. Begin met het plaatsen van de billen achterin de stoel en blijf uw romp ‘dragen’, maak u lang naar uw kruin. Probeer gedurende de dag telkens naar deze uitgangspositie terug te keren. Maar het belangrijkste is uiteindelijk nog, dat u vooral veel afwisselt van houding en regelmatig even opstaat en in beweging komt!
Heeft u toch twijfels over hoe u in uw thuissituatie tot een goede oplossing kan komen, schroom dan niet om contact op te nemen. Via videobellen kan de oefentherapeut Mensendieck u mogelijk begeleiden in het vinden van een betere oplossing qua werksituatie en houding.

Bel voor meer informatie 035-5241389 of mail naar info@MTCHuizen.com