Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Mede-eigenaar van MTC Huizen

Specialisaties

  • MSc Bewegingswetenschapper
  • MSc Geriatriefysiotherapie
  • Ziekte van Parkinson (aangesloten bij ParkinsonNet en PWR! Certified Therapist)
  • Valpreventie

In 2004 ben ik afgestudeerd als bewegingswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht en als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Heerlen. Al snel specialiseerde ik mij in de Ziekte van Parkinson en werd lid van ParkinsonNet ’t Gooi. Dit is een multidisciplinair netwerk gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met de Ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme.

Omdat het begeleiden van ouderen mij de meeste voldoening geeft ben ik de masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut gaan volgen en heb deze in 2015 succesvol afgerond.

Ik begeleid vooral ouderen met complexe en/of cognitieve gezondheidsproblematiek. Het is voor mij een uitdaging om juist bij kwetsbare ouderen, waar vaak heel veel tegelijk speelt, te streven naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

Het is zo belangrijk om zelfstandig uit een stoel te kunnen (blijven) komen en naar het toilet te kunnen lopen. Of om zelf een transfer van het bed naar de stoel of van de stoel naar het toilet te kunnen (blijven) maken. Deze voorbeelden laten precies zien wat zo mooi is aan de geriatriefysiotherapie: Ik kan echt iets betekenen in het leven van een oudere en geniet hier enorm van.

Het is soms een uitdaging om in beweging te blijven of te komen, maar dit is wel enorm belangrijk! Bewegen bevordert de gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk en bewegen voorkomt vallen.

Naast mijn leuke en uitdagende baan ben ik getrouwd en moeder van twee dochters van 10 en 12 jaar. We hebben een Bearded Collie waarmee we graag wandelen op de Tafelbergheide. We zijn dol op gezelschapsspelletjes. Kolonisten en Agricola zijn favoriet. Daarnaast ben ik samen met mijn man kinderwerker in onze gemeente de Zenderkerk. Als er nog wat tijd over blijft speel ik graag piano of gitaar.

Ik ontmoet u graag om samen te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Contact

vanriemsdijk@mtchuizen.com

BIG: 49061908804