Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Specialisatie

  • Oefentherapeut Mensendieck

Met veel enthousiasme beoefen ik sinds 1996 het vak oefentherapie Mensendieck. Na enige jaren in Utrecht te hebben gewerkt, heb ik me sinds 2010 aangesloten bij het fysiotherapie-team van MTC Huizen.

Mijn oorspronkelijke keuze voor het vak oefentherapie Mensendieck is nog onveranderd de drijfveer in mijn huidige werk. Voor mij is de kern zoals Bess Mensendieck haar methode neerzette gelegen in haar uitspraak “Zelf zien, zelf voelen, zelf doen, zelf volhouden”; bewustwording van eigen gedrag en de bereidheid hebben hier verandering in aan te brengen. Eigenlijk worden in mijn vak mijn verleden in klassiek ballet en mijn grote interesse in levensbeschouwelijke ontwikkeling samengevoegd.

Het geeft me enorm veel energie om met mensen het proces aan te gaan om hen te spiegelen en zo inzicht te krijgen in hun bewegingspatronen en hoe deze gerelateerd zijn aan hun klachten. Om vervolgens samen met hen een weg te zoeken om hier verandering in te kunnen aanbrengen. Verandering in lichaamshouding en beweging, maar niet minder vaak verandering in attitude, in het omgaan met de klachten. Hoe eenieder in een persoonlijk proces door vaak subtiele veranderingen in houding en gedrag het lichaam weer in staat brengen het eigen herstellend vermogen aan te spreken. Dat maakt dat ik elke dag weer enthousiast ben over mijn vak.

Naast mijn werk, krijg ik veel vervulling uit mijn gezin met man, dochter, zoon en twee Friese Stabij’s. In mijn vrije uren besteed ik veel tijd aan levensbeschouwelijke ontwikkeling en heb mezelf, onder leiding van mijn leraar, in de afgelopen jaren ook telkens gespiegeld, om zo míjn persoonlijke groei door te mogen maken. In de natuur vind ik mijn rust, door te wandelen of in de tuin bezig te zijn. Spelen doe ik in kunst en creativiteit.

Contact

smitswarte@mtchuizen.com