Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Specialisaties

  • MSc Psychosomatische fysiotherapie
  • Haptotherapie

Ik ben geboren en getogen in Twente. In 1982 ben ik in Enschede afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een jaar werkzaam te zijn geweest in Duitsland, heb ik vervolgens zeven jaar in een praktijk in Hilversum gewerkt en aansluitend acht jaar in een gezondheidscentrum in Almere. Een mooie tijd waar ik veel ervaring heb opgedaan. Sinds 2000 werk ik bij het MTC, waarvan sinds 2001 als mede-eigenaar.

In mijn loopbaan heb ik veel na- en bijscholingen gevolgd en sinds 20 jaar heb ik mij vooral ontwikkeld op het gebied van haptotherapie en psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten ontstaan wanneer er sprake is van “over je grenzen gaan”, “onder druk staan” en onvoldoende luisteren naar de signalen van je lichaam.
In mijn vak kijk ik niet alleen naar de specifieke klacht maar vooral naar de gehele mens. Ik zoek naar de verbinding tussen het lichamelijke en het psychische aspect bij de mens en zijn klacht. Ik probeer mensen handvatten en inzichten te geven. Daardoor kan ieder op zijn eigen manier omgaan met zijn klacht, maar ook proberen op een andere manier keuzes te maken in de dingen die het leven hen aanreikt. Dit veranderproces is voor mij bijzonder om te mogen begeleiden en geeft mij veel positieve energie en voldoening. Ik zie dagelijks hoe deze nieuwe inzichten mensen weer verder helpt en verlichting biedt in hun leven en omgang met hun klachten.

Zelf krijg ik energie van buiten zijn. Ik laad mijn accu weer op door te sporten of lekker te genieten van de natuur.

Nieuwsgierig geworden of ik iets voor u kan betekenen? Ik ontmoet u graag in de praktijk.

 

Contact

vreeman@mtchuizen.com

BIG: 29035396404