Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Wordt u door uw klachten beperkt in uw dagelijkse doen? Mogelijk dat uw houding en manier van bewegen een rol spelen in het aanwezig zijn of blijven van klachten. Als kind hebben we op een onbewuste manier leren bewegen en hebben we onze eigen patronen ontwikkeld. Daarnaast gaan we in reactie op pijn vaak onbewust compenseren binnen onze houding en beweging. Deze gedragspatronen kunnen vaak van grote invloed zijn op ons fysieke functioneren, zonder dat we dit in de gaten hebben. De oefentherapeut Mensendieck helpt u om hier verandering in te brengen.

Voor wie?

Oefentherapie Mensendieck is voor iedereen die problemen ervaart met bewegen en houdingen tijdens dagelijkse activiteiten.

Bijvoorbeeld:

  • Als u uw houding wil verbeteren
  • Als u problemen wil voorkomen
  • Als u begeleiding nodig heeft bij bewegen bv als u een aandoening heeft die bewegen in het dagelijks leven beperkt.

Wat doet de oefentherapeut?

Oefentherapeuten Mensendieck behandelen, geven advies, voorlichting en begeleiding ter vermindering van klachten en om te voorkomen dat klachten terugkeren. U kunt bij de oefentherapeut Mensendieck terecht voor gerichte behandeling, training of lessen, zowel individueel als in een groep.

Doel oefentherapie

Oefentherapie is gericht op het verbeteren van bewegingstechniek en het veranderen van gedragspatronen. Gewoontes die tot allerlei pijnklachten kunnen leiden of tot klachten geleid hebben. Het doel van oefentherapie is klachten verminderen, beter leren omgaan en bewegen met klachten.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt uw houding en beweging geanalyseerd en stelt de oefentherapeut samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan is aangepast aan uw individuele mogelijkheden en is gericht op toepassing in de activiteiten van het dagelijks leven.

Heeft u problemen met uw houding of merkt u dat u gehinderd wordt in uw dagelijkse activiteiten? U kunt altijd een afspraak maken voor een intake. Samen met u bekijkt onze oefentherapeute Jacqueline Smit-Swarte wat zij voor u kan doen.