Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Wat is Neurorevalidatie?
Binnen de neurorevalidatie heeft de fysiotherapeut zich gespecialiseerd in de behandeling van cliënten met centraal neurologische aandoeningen (CNA). De meest voorkomende CNA zijn MS, Parkinson, Dementie en CVA.

CNA hebben vaak grote gevolgen voor het functioneren in het dagelijks leven. Zo onstaat er moeite met bewegen door een afname in spierkracht, spasticiteit, een parese (verlamming) of vermoeidheid. Ook hebben veel clienten moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten doordat zij sneller worden afgeleid door bijvoorbeeld licht of geluid.

De fysiotherapeutische behandeling richt zich op het leren of her-leren van vaardigheden waarbij u moeite ervaart.

Voor welke klachten is neurorevalidatie geschikt?
Neurorevalidatie richt zich op clienten met CNA.

  • CVA
  • Parkinson / Parkinsonnisme
  • MS
  • Dementie

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de intake en het onderzoek worden uw persoonlijke situatie en hulpvraag uitgebreid besproken. U bepaalt samen met uw therapeut de doelen van uw behandeling en stelt samen het behandelplan op. Hiervoor zijn vaak twee afspraken nodig.

Het kan handig zijn om uw mantelzorger of een vriend mee te nemen als u naar uw fysiotherapeut gaat. Samen kunnen jullie immers meer onthouden dan alleen! Als uw belangrijkste problemen zich bij u thuis voordoen, kan de fysiotherapeut ook bij u langskomen voor deze intake.

De therapie zal voornamelijk bestaan uit functionele training. Hierbij traint u met bewegingen die direct aansluiten bij de activiteit in het dagelijks leven waar u voor traint.

Start vandaag nog!