Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u de diagnose ziekte van Parkinson of parkinsonisme?

Start zo snel mogelijk met specifiek voor Parkinson ontwikkelde oefeningen gericht op het verminderen van de Parkinson symptomen. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het belangrijk is zo snel mogelijk na de diagnose te starten en niet te wachten tot de klachten verder toenemen.

Maak een afspraak

Parkinson Wellnes Recovery (PWR!) Training

De PWR! training is specifiek ontwikkelt voor mensen met de ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme en is erop gericht dagelijkse vaardigheden te behouden of te herstellen. De oefeningen zijn gevarieerd, sluiten aan bij uw hulpvraag en kunnen altijd worden aangepast aan de ernst van de ziekte.

Komt u meetrainen?!

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Het netwerk streeft ernaar dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt, door de expertise te vergroten van aangesloten zorgverleners en door wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie

Wat kan ik verwachten als ik mij aanmeld voor fysiotherapie

In elk stadium van de zieke van Parkinson kunt u voor informatie en advies bij een fysiotherapeut terecht. Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson is erop gericht problemen bij het bewegen te voorkomen, te stabiliseren of te verminderen.

Tijdens de intake en het onderzoek worden uw persoonlijke situatie en hulpvraag uitgebreid besproken. U bepaalt samen met uw therapeut de doelen van uw behandeling en stelt samen het behandelplan op. Hiervoor zijn twee afspraken nodig.

Het kan handig zijn om uw mantelzorger of een vriend mee te nemen als u naar uw fysiotherapeut gaat. Samen kunnen jullie immers meer onthouden dan alleen!

Als uw belangrijkste problemen zich bij u thuis voordoen, kan de fysiotherapeut ook bij u langskomen voor deze intake.ParkinsonNet heeft een document over fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson samengesteld. Dit document bestaat uit drie hoofdstukken: “Zelfmanagent”, “Intakevragenlijst” en “Mantelzorg en thuiszorg”.

Document lezen

Onze Geriatrie fysiotherapeute Marloes van Riemsdijk is sinds 2005 aangesloten bij ParkinsonNet en gecertificeerd PWR! therapeute.