Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Wilt u een effectieve en professionele behandeling van uw schouderklacht? Bij MTC Huizen werken gespecialiseerde schoudertherapeuten!

Jaarlijks krijgt ruim 30 % van de Nederlandse bevolking te maken met schouderpijn.

Schouderklachten kunnen zeer vervelend zijn, waardoor in de meeste gevallen hinder wordt ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals jas aantrekken, slapen of het heffen van de arm.

Oorzaken van schouderklachten

Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben o.a.:

 • frozen shoulder
 • artrose
 • slijmbeursontsteking (bursitis)
 • instabiliteit na een schouder uit de kom (luxatie)
 • peesscheur (cuffruptuur)
 • peesklachten van de rotator cuff bijv. kalk (calcificatie),ontsteking (tendinitis) of een slechte kwaliteit van de pees (tendinose)

Meestal is er sprake van een irritatie, overbelasting of ontsteking van bijvoorbeeld een pees of de slijmbeurs. Ongeveer 30 % van de schouderklachten hersteld weer na zes weken, maar schouderklachten staan erom bekend ook langdurig te kunnen aanhouden. Het beloop van de klacht is afhankelijk van het onderliggende probleem en de leeftijd. Heeft u ook hinder van een aanhoudende schouderklacht?  Onze gespecialiseerde schoudertherapeuten helpen u graag!

Maak een afspraak

Fysiotherapie na een schouderoperatie

Bij aanhoudende schouderklachten komt het regelmatig voor dat iemand aan de schouder wordt geopereerd. Regelmatig voorkomende schouderoperaties zijn:

 • cuffhechting
 • schouderprothese
 • hechten van het labrum en / of kapselplastiek (i.v.m. een instabiliteit)
 • AC resectie
 • operatieve fixatie met plaatjes en schroeven na een schouderfractuur

De schoudertherapeuten van MTC Huizen hebben veel ervaring met de revalidatie na een schouderoperatie. Tevens hebben onze schoudertherapeuten korte communicatielijnen met de schouderorthopeden in de regio.

Wordt u binnenkort geopereerd of bent u inmiddels geopereerd aan uw schouder? Maak (alvast) een afspraak voor een intake na uw operatie!

Schoudernetwerk Gooi en Eemland

De schoudertherapeuten van MTC Huizen zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Gooi en Eemland (SNGE). Het SNGE is weer aangesloten bij de landelijke Schoudernetwerken Nederland. De schoudertherapeuten die lid zijn van dit netwerk zijn extra kundig in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten en doen dat op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Eerste Afspraak

Bij de eerste afspraak wordt uw schouderklacht met behulp van een uitgebreid intakegesprek beoordeeld, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Onze schoudertherapeuten, Daniel Dekker en Dineke Hardebol, stellen vervolgens in overleg met u een gericht persoonlijk behandelplan op om uw schouderklachten effectief te kunnen behandelen.

Heeft  u behoefte aan een professionele beoordeling van uw schouderklacht door één van onze schouder therapeuten? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak