Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u last van rugpijn? Wij leveren de beste zorg voor u!

Rugpijn komt veel voor en is vaak hardnekkig. Alledaagse bezigheden gaan lastiger en/of zijn pijnlijk. Rugpijn kan voorkomen in de bovenrug, midden in de rug of in de lage rug.  Lage rugpijn kan zelfs uitstralen in één of beide benen. Rugklachten kunnen door verschillende factoren ontstaan en aanhouden, dit verschilt per persoon.

Veelgenoemde oorzaken van rugpijn zijn:

  • hernia
  • ischias
  • scoliose
  • artrose
  • een val of ander trauma

Acute rugpijn

Spit of acute lumbago zijn termen waarmee een acute rugpijn wordt bedoeld.  Acute rugpijn kan bij aanvang zeer pijnlijk en belemmerend zijn. Toch gaat 90% van de acute rugklachten vanzelf binnen zes weken weer over. Echter bij één op de tien mensen houden (rest)klachten aan of komen de rugklachten herhaaldelijk terug.

Last van acute rugpijn en lijken de klachten niet vanzelf over te gaan? Om goed van uw acute rugpijn af te komen is het belangrijk uw rugklachten door een gespecialiseerde therapeut te laten beoordelen!

Chronische rugpijn

We spreken van chronische rugklachten als de rugpijn langer dan drie maanden aanwezig is. Een aantal factoren kunnen een rol spelen bij het voortbestaan van rugklachten. Heeft u langer dan drie maanden last van uw rug? Blijf niet langer doorlopen. Laat één van onze in rugklachten gespecialiseerde therapeuten uw rugklacht beoordelen en de factoren die een rol spelen bij het voortbestaan van uw klacht in kaart brengen!

Onze professionele fysiotherapeuten helpen u graag van uw rugklachten af!  Afspraak maken?  Mail, bel of app ons!

Maak een afspraak

Eerste Afspraak

Iedere rugpijn is anders en de behandeling is maatwerk. Bij de eerste afspraak worden uw rugklachten met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden beoordeeld. Vanuit deze metingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Wij beoordelen tevens of uw rugklacht in aanmerking komt voor behandeling volgens het Zorgplan Rugpijn. Het Zorgplan Rugpijn bestaat uit een combinatie van persoonlijke behandelingen, groepstrainingen en online begeleiding. Afhankelijk van de ernst van uw klacht kan de behandeling enkele weken tot een aantal maanden duren.

Zorgplan Rugpijn, exclusief bij praktijken van FysioTopics

Het Zorgplan Rugpijn is ontwikkeld door professionals. Deze behandeling wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken die lid zijn van de vereniging FysioTopics. MTC Huizen is sinds 2018 lid van FysioTopics. Binnen deze vereniging ontwikkelen samenwerkende fysiotherapiepraktijken hoogwaardige zorgplannen voor u. Deze zorgplannen staan voor de hoogste kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld op basis van de landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten. Met het Zorgplan Rugpijn komt u verder! Wilt u weten of uw rugklacht in aanmerking komt voor een behandeling volgens het Zorgplan Rugpijn? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak