Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Bij osteoporose (letterlijk: poreuze botten) worden de botten broos door een te snelle botontkalking. Hierdoor worden de botten zwakker en breken ze sneller. Regelmatig bewegen kan dit proces afremmen.

Start vandaag nog met bewegen en maak een afspraak.

Osteoporose komt voor bij één op de drie vrouwen en één op de acht mannen. Vaak wordt osteoporose pas ontdekt als je een bot breek. De meest voorkomende breuken zijn, wervelinzakkingen, rib-, pols- en heupbreuken.

In beweging!

Als u osteoporose heeft is het naast goede voeding en eventueel medicatie belangrijk om meer te gaan bewegen. Bewegen zorgt ervoor dat uw botten sterk blijven. Daarnaast kunt u door het sterker maken van uw spieren en het trainen van uw balans voorkomen dat u valt en een bot breekt.

De fysiotherapeutische behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden uw persoonlijke situatie en hulpvraag uitgebreid besproken. Uw therapeut zal daarna testen afnemen om uw kracht, conditie en balans te meten. U bepaalt samen met uw therapeut de doelen van uw behandeling en stelt samen het behandelplan op. Onder begeleiding van uw fysiotherapeut traint u individueel of in groepsverband aan wat voor u belangrijk is.

Vergoeding

Als u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Binnen MTC Huizen zijn Dineke Hardebol en Marloes van Riemsdijk gespecialiseerd in het behandelen van mensen met osteoporose.

Wilt u professioneel advies hoe u, in uw persoonlijke situatie, het beste in beweging kan komen of blijven en zo het proces van osteoporose tegen kan gaan. Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak