Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u nekpijn? Wij leveren de beste zorg voor u!

Nekpijn komt veel voor, bijna iedereen krijgt wel eens te maken met nekklachten. Nekpijn kan optreden in de vorm van een acute pijnaanval. Maar vaak ontstaat de klacht meer geleidelijk en is de pijn meer zeurend aanwezig in de nek en de regio tussen de nek en de schouder(s).  Soms kun je je nek minder goed draaien. Nekpijn kan uitstralen naar het hoofd (hoofdpijn), naar de armen of naar de schouderbladen. Daarnaast kan je tintelingen of doofheid ervaren in de arm, hand of vingers. Soms ervaar je minder kracht in je hand.

Oorzaken van nekpijn

Veelgenoemde oorzaken van nekpijn zijn:

  • een verkeerde (werk)houding
  • nekhernia
  • nekartrose
  • aanrijding of val (voorheen whiplash genoemd)
  • spanning/stress

Lang niet altijd is er één duidelijke oorzaak van nekpijn te vinden.

Beloop van nekpijn

Meestal verbetert de nekpijn duidelijk binnen zes weken. Maar het komt ook regelmatig voor dat de klachten langer aanhouden of terugkomen. Een aantal factoren kunnen een rol spelen bij het voortbestaan van een nekklacht.

Heeft u last van uw nek en lijken de klachten niet vanzelf over te gaan? Of heeft u al langere tijd last van uw nek? Blijf niet langer doorlopen! Laat één van onze (manueel)therapeuten uw nekklacht beoordelen.

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over nekpijn? De beroepsvereniging Fysiotherapie heeft een boekje uitgebracht “Wat u moet weten over nekpijn”.

Eerste Afspraak

Iedere nekpijn is anders en de behandeling is maatwerk. Bij de eerste afspraak wordt met behulp van moderne en wetenschappelijke methoden de ernst en soort van uw nekklacht bepaald. Vanuit deze metingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Wij beoordelen tevens of uw nekklacht in aanmerking komt voor behandeling volgens het Zorgplan Nekpijn. Het Zorgplan Nekpijn bestaat uit een combinatie van persoonlijke behandelingen, oefeningen en online begeleiding. Afhankelijk van de ernst van uw klacht kan de behandeling enkele weken tot een aantal maanden duren.

Zorgplan Nekpijn, exclusief bij praktijken van ZorgTopics

Het Zorgplan Nekpijn is ontwikkeld door professionals. Deze behandeling wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken die lid zijn van de vereniging ZorgTopics. MTC Huizen is sinds 2018 lid van ZorgTopics. Binnen deze vereniging ontwikkelen samenwerkende fysiotherapiepraktijken hoogwaardige zorgplannen voor u. Deze zorgplannen staan voor de hoogste kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld op basis van de landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten. Met het Zorgplan Nekpijn komt u verder! Wilt u weten of uw nekklacht in aanmerking komt voor een behandeling volgens het Zorgplan Nekpijn? Neem contact met ons op!

Maak een afspraak