Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u last van Hoofdpijn? Bij MTC Huizen bent u aan het juiste adres!

Hoofdpijn komt veel voor, twee derde van de Nederlanders heeft wel eens last van hoofdpijn. Regelmatig hebben mensen zelfs last van terugkerende of aanhoudende hoofdpijn. Pijnstillers helpen daarbij lang niet altijd voldoende.

Hoofdpijn kan continue zeurend aanwezig zijn, maar hoofdpijn kan ook zo hevig zijn dat normaal functioneren tijdelijk niet mogelijk is. Hoofdpijn kan gepaard gaan met andere verschijnselen, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht of geluid.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn:

  • Spierspanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn

Vaak komen verschillende vormen van hoofdpijn naast elkaar voor, zoals migraine en spierspanningshoofdpijn, en kan bijvoorbeeld de spierspanningshoofdpijn de migraine uitlokken. Migraine en Clusterhoofdpijn zijn niet direct fysiotherapeutisch te behandelen, spierspanningshoofdpijn echter wel!

Spierspanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende hoofdpijn. Spanningshoofdpijn is vrij continu aanwezig en de pijn zit aan beide zijden van het hoofd, het kan voelen als een strakke band om het hoofd. Vaak wordt ook een pijnlijk, gespannen of stijf gevoel in de nek-schouderregio gevoeld. Er kan gevoeligheid voor licht en/of geluid optreden.

Met name spierspanningshoofdpijn is vaak goed te verhelpen middels fysio- of manuele therapie. Heeft u last van spierspanningshoofdpijn? De kans is groot dat de klachten door middel van therapie zullen verdwijnen. Maak vandaag nog een afspraak!

Maak een afspraak

Cervicogene hoofdpijn

Bij cervicogene hoofdpijn komen de hoofdpijnklachten uit de nek. Deze hoofdpijnklacht zit voornamelijk aan één zijde van het hoofd en is vrij continu aanwezig. De hoofdpijn gaat vaak gepaard met een bewegingsbeperking in de nek. Cervicogene hoofdpijn is daarom doorgaans goed te verhelpen middels manuele therapie.

Heeft u al geruime tijd last van hoofdpijnklachten en heeft u behoefte aan professionele ondersteuning van uw hoofdpijnklacht? Neem gerust contact met ons op!

Maak een afspraak