Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u in het ziekenhuis hartrevalidatie gevolgd? Dan is het extra belangrijk om verantwoord te blijven bewegen en op de juiste manier verder te werken aan uw herstel, zodat u in uw dagelijks leven weer kan doen wat voor u belangrijk is. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u daar graag bij.

Maak een afspraak

Hartproblemen komen vaak voor en kunnen een grote impact hebben op uw leven. Er zijn verschillende redenen waardoor het hart zijn functie niet optimaal kan uitvoeren. Kortademigheid, pijn op de borst en moeheid zijn een aantal veel voorkomende klachten bij hartproblemen.

Indicaties voor fysiotherapie

De volgende aandoeningen en operaties/ ingrepen aan het hart komen in aanmerking voor fysiotherapeutische begeleiding:

  • Hartfalen;
  • Pijn op de borst (angina pectoris);
  • Een hartinfarct;
  • Een hartklepaandoening;
  • Een hartspierziekte (cardiomyopathie);
  • Hartritmestoornissen;
  • Operatie aan het hart, onder andere bypass- of hartklepoperatie;
  • Een dotter- of stentbehandeling;
  • Een pacemaker of ICD;

Heeft u één van de bovengenoemde aandoeningen of ingrepen ondergaan en wilt u graag op de juiste manier (verder) werken aan uw herstel? Verantwoord (blijven) bewegen helpt! U heeft dan minder kans op nieuwe hartproblemen en u krijgt weer meer vertrouwen in uw lichaam.  Breng wel altijd uw arts op de hoogte als u wilt starten met fysiotherapie in verband met uw hartklacht.

Therapie

Voordat u gaat starten met de training voeren we tijdens de intake een aantal testen uit om uw lichamelijke fitheid vast te leggen. Eén van onze therapeuten stelt vervolgens samen me u uw persoonlijke behandelplan op, passend bij uw situatie en doelen.

Het programma bestaat vervolgens uit conditietraining en krachttraining. U voert uw programma doorgaans in groepsverband uit, waarbij ieder op zijn eigen niveau aan zijn persoonlijke doelen werkt.

Voor de behandeling van hart gerelateerde klachten is het aan te raden u te laten begeleiden door een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut.

Bij MTC Huizen zijn Suzan Stougie en Dineke Hardebol expert op het gebied van hart gerelateerde klachten.  Heeft u behoefte om onder begeleiding van één van hen te werken aan uw herstel?

Maak een afspraak