Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt, dan de andere dag.

Bij fibromyalgie worden er geen lichamelijke afwijkingen gevonden die de aandoening kunnen verklaren. De oorzaak is nog onbekend.

Fibromyalgie wordt ondergebracht bij de chronische pijnklachten. (link chronische pijnklachten)

Vaak wordt de diagnose gesteld door een specialist, bv de reumatoloog.

Behandeling

De behandeling bestaat uit het geven van uitleg en (weer) leren ontspannen. Dit kan helpen om anders met de klachten om te gaan. In sommige gevallen is een langzaam gedoseerde opbouw in training een middel om weer meer belastbaar te worden.

Heb je zelf de diagnose “fibromyalgie” gekregen en is het lastig voor je om te weten wat je wel en niet kan doen? Is je belastbaarheid erg laag en lukt het je niet om het sporten weer op te pakken?

Maak een afspraak bij Carla Vreeman. Zij is psychosomatisch fysiotherapeute. Tijdens een intakegesprek kan zij samen met jou kijken of een behandeling zinvol kan zijn.

Maak een afspraak