Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u last van Duizeligheid? Bij MTC Huizen bent u aan het juiste adres!

Duizeligheidsklachten komen veel voor. Er is een diversiteit aan klachten welke kunnen worden ervaren als je duizelig bent, zoals een draaisensatie, een licht gevoel in het hoofd, een zweverig gevoel, een gevoel weg te vallen of een gevoel van onbalans.

Er zijn veel verschillende oorzaken van duizeligheid, maar lang niet altijd kan een oorzaak van uw duizeligheidsklacht worden gevonden.  Duizeligheidsklachten zijn echter regelmatig door middel van fysiotherapeutische behandeling of begeleiding te verhelpen of te verminderen! Wilt u een afspraak maken in verband met uw duizeligheidsklacht?  Mail, bel of app ons!

Maak een afspraak

Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD)

Een veelvoorkomende oorzaak van duizeligheid is BPPD. Kenmerkend voor BPPD is een draaiduizeligheid, aanwezig enkele seconden na het maken van een specifieke beweging van het hoofd, bijvoorbeeld bij voorover buigen, omrollen in bed, naar boven kijken, gaan liggen of van lig naar zit komen. De duizeligheid duurt meestal niet langer dan een halve minuut en gaat vaak gepaard met misselijkheid. BPPD gaat doorgaans binnen 6 weken vanzelf over.  BPPD kan met een zogenaamde Epley manoeuvre effectief worden behandeld. Deze manoeuvre zorgt ervoor dat u sneller van uw draaiduizeligheidsklacht af komt.

Vestibulaire oefeningen

Heeft u last van duizeligheid, onbalans en evenwichtsstoornissen en kan er door artsen geen oorzaak worden gevonden voor uw klachten? Dan kunnen vestibulaire oefeningen een effectieve behandeling zijn! Deze oefeningen zijn specifiek gericht op het weer ‘in balans’ brengen van uw evenwichtssysteem.

Eerste Afspraak

Bij de eerste afspraak wordt uw duizeligheidsklacht met behulp van een uitgebreid intakegesprek beoordeeld, doorgaans gevolgd door enkele lichamelijke testen. Hierna kunnen wij u laten weten of, en op welke wijze, uw duizeligheidsklacht fysiotherapeutisch behandeld kan worden.

Bij MTC Huizen is Dineke Hardebol gespecialiseerd in duizeligheidsklachten. Heeft u behoefte aan een professionele beoordeling van uw duizeligheidsklacht? Neem vandaag nog contact met ons op!

Maak een afspraak