Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Algemene moeheid

Er zijn veel mensen die elke dag moe zijn. Ze zijn overdag druk met allerlei zaken en gaan maar door. Maar na een nacht slapen of na rust is het vaak weer over. Bij sommige mensen houdt de vermoeidheid langer aan. Dit is nog geen chronische moeheid. Bij ongeveer 85 procent van de mensen met langdurige vermoeidheid verdwijnen de klachten binnen een paar weken of een paar maanden.

Wanneer bent u chronisch moe?

U bent chronisch moe als u voortdurend heel erg moe bent en dat deze klachten er al zijn gedurende een half jaar of langer. Deze (ernstige) moeheid zorgt ervoor dat u niet meer de dingen kunt doen die u zou willen of moeten doen. Over het ontstaan van chronische vermoeidheid is nog veel onduidelijkheid. In sommige gevallen is er een lichamelijke oorzaak, maar veelal is dit niet zo.

Bezoek de huisarts

Denkt u dat u last heeft van chronische vermoeidheid? Neem dan contact op met uw huisarts of medisch specialist en bespreek uw klachten. Uw arts kan medisch onderzoek doen om te kijken of een lichamelijke oorzaak te vinden is voor uw klachten.

Herkent u zich in de klachten van chronische vermoeidheid? Maak dan een afspraak met onze psychosomatische fysiotherapeut.

Met behulp van psychosomatische fysiotherapie kunt u leren om te gaan met de vermoeidheid. Door middel van uitleg en oefeningen kunt u proberen weer grip te krijgen op de klachten.

Binnen het MTC Huizen zijn Carla Vreeman en Tim Nipius gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met deze klachten.

Maak een afspraak