Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Je spreekt van chronische pijn wanneer pijnklachten langer bestaan dan zes maanden. Vaak zijn er bij medisch onderzoek geen lichamelijke afwijkingen te vinden. Chronische pijn kan een grote invloed hebben op iemands leven. Je kunt minder meedoen aan bepaalde activiteiten vanwege de pijn en vaak zie je dat mensen activiteiten gaan vermijden uit angst voor de pijn. Uiteindelijk zal het minder actief zijn betekenen dat je achteruit gaat in conditie en kracht. Er kan een negatieve spiraal ontstaan.

Behandeling psychosomatische klachten:

Chronische pijn is niet te behandelen in de zin dat “de pijn overgaat”.

Met behulp van psychosomatische fysiotherapie is het mogelijk om beter te begrijpen hoe pijn werkt. Wat is het verschil tussen acute pijn en chronische pijn? Wat zijn mogelijkheden om anders met de pijnklachten om te gaan? Je kunt leren je beter te ontspannen en waardoor je de pijnklachten minder verergerd.

ACT (acceptance and commitment therapie):

Een van de mogelijke behandelingen is ACT. In deze methode leer je pijn en ander ongemak beter te accepteren zodat je meer vrijheid en ruimte krijgt om te doen wat je in je leven echt waardevol vindt.

Binnen het MTCHuizen zijn Tim Nipius en Carla Vreeman gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met chornische pijnklachten.

Maak een afspraak