Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u klachten als gevolg van Artrose en wilt u uw pijnklachten verminderen en verdere slijtage voorkomen? Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten.

Maak een afspraak

Artrose is een veelvoorkomende aandoening van de gewrichten. Het vaakst komt artrose voor in de knieën en heupen. Bij artrose vermindert de hoeveelheid en kwaliteit van het kraakbeen in het gewricht en kan de spierfunctie verminderen. Hierdoor kunnen schokken minder goed door het gewricht opgevangen worden. De mate waarin iemand met artrose klachten ervaart verschilt per persoon en is niet direct gerelateerd aan de ernst van de artrose.

Mensen met artrose kunnen de volgende klachten ervaren:

  • Pijn
  • Stijfheid
  • Spierzwakte
  • Instabiliteit van een gewricht
  • Ontstekingen in een gewricht
  • Minder gemakkelijk bewegen
  • Krakend geluid bij bewegen
  • Een afwijkende stand van een gewricht
  • Vermoeidheid

De diagnose artrose wordt gesteld door een arts of therapeut op basis van uw klachten. Hiervoor hoeft dus geen röntgenfoto gemaakt te worden.

In beweging!

Als gevolg van artrose gaat bewegen moeilijker. Toch is het juist belangrijk in beweging te komen of te blijven. Hiermee kunt u voorkomen dat de klachten erger worden en soms zelfs verminderen.  Hierbij is elke extra beweging zinvol.

Door te bewegen worden de spieren en pezen rondom het gewricht sterker en wordt er meer gewrichtsvloeistof aangemaakt. Hierdoor kan het gewricht weer soepeler bewegen.

Als u gaat bewegen is belangrijk dat u het gewricht niet overbelast. Een overbelasting geeft meer pijn en zwelling in het gewricht.

Is dit bij u het geval dan is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts of fysiotherapeut.

Behandeling van artrose

De effectieve behandeling van artrose bestaat uit het voorschrijven van pijnmedicatie door de huisarts, begeleid trainen met een fysiotherapeut en eventueel het verminderen van het lichaamsgewicht.

Tijdens de intake en het onderzoek worden uw persoonlijke situatie en hulpvraag uitgebreid besproken. U bepaalt samen met uw therapeut de doelen van uw behandeling en stelt samen het behandelplan op.
Onder begeleiding van uw fysiotherapeut traint u individueel of in groepsverband. Hierbij staat het verbeteren van de spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid van het gewricht centraal.

Vergoeding

Heeft u slijtage aan de heup of knie dan worden twaalf behandelingen vanuit uw basisverzekering vergoed.

Binnen MTC Huizen is Marloes van Riemsdijk gespecialiseerd in het behandelen van mensen met artrose klachten.

Wilt u professioneel advies hoe u, in uw persoonlijke situatie, het beste in beweging kan komen en verdere klachten als gevolg van de artrose tegen kan gaan. Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak