Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. Dit kan een enorme impact hebben op de gezondheid. Als dat nodig is worden patiënten opgenomen in het ziekenhuis, maar het overgrote deel (80%) maakt COVID-19 thuis door.

Een deel van de corona patiënten zal gezondheidsklachten overhouden door schade aan het longweefsel. Maar lang niet elke corona patiënt krijgt daarmee te maken. Wel ervaren de meesten een forse achteruitgang in hun lichamelijke functioneren.

Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus te starten met een revalidatietraject bij de fysiotherapeut, zodat u uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten.

MTC Huizen biedt al jaren specifieke fysiotherapie voor cliënten met longaandoeningen. Corona is echter een heel nieuw ziektebeeld. Onze beroepsvereniging voor Fysiotherapie (het KNGF) heeft daarom een speciale richtlijn ontwikkelt voor de behandeling van corona cliënten. Meerdere therapeuten van MTC Huizen hebben vervolgens scholing hierin gevolgd.

Ervaart u ook achteruitgang in uw lichamelijk functioneren na corona? Neem contact met ons op via 035-5241389 of info@mtchuizen.com.
Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart dat afgestemd wordt op uw specifieke mogelijkheden en doelen.