Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Juist in deze tijden voelt u zich “Beter met Bewegen”!
Zoals premier Rutte het in zijn toespraak al zei: “Sport is natuurlijk voor ons allemaal waanzinnig belangrijk voor onze gezondheid. En vandaar dat wij steeds hebben gezegd dat individueel sporten kan. Een rondje hardlopen, fietsen een wandeling het kan, het mag en het is goed voor iedereen. Zeker in deze tijd nu wij noodgedwongen meer aan huis gebonden zijn.“ Bron: toespraak premier Rutten 21-4-2020 19.00uur NOS

Daarom start MTCHuizen met een reeks beweegtips om fit en gezond te blijven in tijden van het corona virus.

“Ga toch Fietsen!”
Met in deze reeks aan beweegtips het onderwerp fietsen, of het nou op de stadsfiets is of op de racefiets. Met deze algemene beweegtips gaat u goed voorbereid de deur uit.

Beweegtip 1:
Check het weerbericht en pas u kledij daarop aan. Neem liever een jas mee die u uit kunt doen, dan dat u het koud krijgt onderweg, dit kan gezondheidsklachten veroorzaken. Juist nu het beter weer wordt vergeet niet u goed te beschermen tegen de zon.

Beweegtip 2:
Zijn de banden hard genoeg opgepompt?
Goed opgepompte banden zorgt voor minder weerstand tijdens het fietsen, waardoor u energie bespaart en het verkleint de kans op lekke banden. De juiste bandenspanning kunt u terug vinden op de zijkant van de fietsband.

Beweegtip 3:
Niets is zo vervelend als dat u dorst of honger krijgt onderweg. Neem iets te eten of drinken mee, en anders een bankpas voor een snack onderweg. Dit om de welbekende hongerklop te vermijden en uw energielevel weer te kunnen aanvullen.

Beweegtip 4:
Goede houding op de fiets.
Zorg ervoor dat het zadel op de juiste hoogte staat afgesteld. Plaats de bal van uw voet op de trapper terwijl u fietst, uw knie moet licht gebogen zijn als de trapper helemaal beneden is. Een te laag zadel zorgt voor onnodig veel druk op de knieën en zo voorkomt u blessures. Let er op dat u, tijdens het fietsen, een ontspannen houding aanneemt. Probeer uw bovenlichaam niet te verkrampen. Bovendien is het belangrijk dat u uw ellebogen licht gebogen houdt tijdens het fietsen.

Beweegtip 5:
In verband met het corona virus houdt voldoende afstand, zeker bij het voorbijgaan van andere weggebruikers. Neem een zakdoek mee om uw neus te snuiten indien nodig. Neemt u een pauze onderweg, neem dan vochtige doekjes mee om uw handen te wassen. Was uw handen gelijk bij thuiskomst en probeer tijdens het fietsen niet te veel dingen aan te raken.

Heeft u meer tips of adviezen nodig?
Wilt u meer weten over bewegen buitenshuis?

Neem dan contact op voor het maken van een (video)belafspraak.
Dit kan door te bellen naar 035-5241389 of te mailen naar info@MTCHuizen.com.