Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Heeft u Corona (COVID-19) gehad en bent u momenteel nog niet in staat uw normale dagelijkse werkzaamheden en activiteiten uit te voeren?
Onze COVID-19 geschoolde therapeuten helpen u op een verantwoorde wijze te werken aan uw herstel!

Fysiotherapeutische revalidatie na COVID-19

Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht.
Klachten als kortademigheid, benauwdheid en vermoeidheid kunnen nog lang aanhouden. Dit geldt ook voor mensen die COVID-19 thuis hebben doorgemaakt.
Revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut kan daarbij helpen. U leert op welke manier u uw dagelijkse bezigheden weer rustig en gedoseerd kunt opbouwen.

Als u ernstig ziek bent geweest door het coronavirus en u een ziekenhuis of zelfs IC opname heeft gehad, start het revalidatietraject doorgaans in het revalidatiecentrum. Na een opname op de IC is er over het algemeen een complex klachtenbeeld met ook mentale klachten en ondervoeding. Als u voldoende bent aangesterkt om naar huis te gaan, kan de revalidatie vervolgens in de eerste lijn verder worden voortgezet. Het herstel van Corona na een IC opname kan maanden tot een jaar duren.

 

Gespecialiseerde fysiotherapie

MTC Huizen biedt al jaren specifieke fysiotherapie voor cliënten met longaandoeningen. Corona is echter een heel nieuw ziektebeeld. Onze beroepsvereniging voor Fysiotherapie (het KNGF) heeft daarom een speciale richtlijn ontwikkeld voor de behandeling van corona cliënten. Meerdere therapeuten van MTC Huizen hebben vervolgens scholing hierin gevolgd.

Ervaart u hinder bij uw dagelijkse bezigheden na corona? 

Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk programma opgestart dat afgestemd wordt op uw specifieke mogelijkheden en doelen.