Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Ook als u ouder wordt wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen blijven doen.
Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam.

Doel
Het programma Vallen Verleden Tijd heeft als doel het aantal valincidenten en valangst te verminderen. Onderzoek laat zien dat het aantal valincidenten na het volgen van de cursus gemiddeld met bijna 50% afneemt.

Voor wie?
Bent u 65 jaar of ouder en kunt u langer dan 15 minuten wandelen zonder loophulpmiddel, maar bent u bezorgd om te vallen of bent u gevallen? Dan is deze cursus voor u!

Intake en uitgebreide valanalyse
Als u zich opgeeft voor de cursus zal de fysiotherapeut een afspraak met u maken voor een uitgebreide valanalyse. Omdat bij valincidenten altijd meerdere factoren een rol spelen wordt tijdens deze analyse gekeken welke factoren bij u een risico op vallen veroorzaken. Denk hierbij aan medicatie, spierkracht, uw gezichtsvermogen en omgevingsfactoren.

Inhoud
Vallen Verleden Tijd is een groepstraining van maximaal 10 personen en wordt gegeven door een fysiotherapeut en een buurtsportcoach. De cursus duurt 5 weken en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur.

De oefeningen bestaan uit een hindernisbaan, spelvormen en valtraining. De hindernisbaan bestaat uit obstakels die u ook in het dagelijks leven tegenkomt zoals losse stoeptegels of een kleine helling. Tijdens de spelvormen leert u veilig bewegen in een drukke omgeving. Bij de valtraining leert u hoe u een val het best op kan vangen. Dit gebeurt op een veilig manier en wordt stapsgewijs opgebouwd.

Kosten
Het programma Vallen Verleden Tijd wordt volledig gesubsidieerd door de gemeente Huizen en is voor u dus gratis.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze praktijkassistente. Bel: 035-5241389 of mail naar info@MTCHuizen.com