Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Wij zijn weer open, maar wat houdt dat in?

Vanaf  5 mei hebben wij de patiëntenzorg weer geleidelijk hervat. Natuurlijk kunnen wij ons werk niet doen zoals we altijd gewend waren.
Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie.

Als u zich aanmeldt ​voor fysiotherapeutische behandeling volgen wij het stappenplan dat is opgesteld door onze beroepsgroep het  KNGF:

  • Meld u telefonisch aan.
  • Het intakegesprek wordt op afstand (d.w.z. telefonisch of middels beeldbellen) gedaan.
  • Aan de hand van het intakegesprek wordt beoordeeld of het mogelijk is om effectieve zorg op afstand te geven (bijvoorbeeld instructies, adviezen of oefeningen).
  • Als therapie op afstand niet effectief is en het is noodzakelijk om op korte termijn fysiotherapeutische zorg te krijgen, omdat de situatie anders niet verbetert of zelfs achteruitgaat, wordt voor het lichamelijk onderzoek en therapie op de praktijk een afspraak ingepland.

Voordat de afspraak op de praktijk wordt ingepland wordt uitgevraagd of u op dat moment, of de afgelopen 24 uur (lichte) klachten heeft (gehad) van verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Als dat het geval is, verzoeken wij u niet naar de praktijk te komen en een eventueel gemaakte afspraak alsnog af te bellen. Dat is ook het geval als één van uw huisgenoten of gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als er bij u of één van uw huisgenoten corona is vastgesteld.

Daarnaast vragen we iedereen die op de praktijk komt zich aan een aantal regels en voorschriften te houden.

De behandeling op de praktijk ziet er anders uit dan voorheen.
De inrichting in de praktijk is aangepast zodat er beter 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In bepaalde situaties kan het zijn dat de therapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen. In het document van onze beroepsvereniging staan hierover richtlijnen die wij volgen.

Wilt u meer informatie? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken? Neemt vrijblijvend contact op. Bel 035-5241389 of mail naar info@mtchuizen.com