Skip to content
Bel 035 - 52 413 89

Goed nieuws: groen licht voor opschalen fysiotherapeutische zorg!

30 April hebben het RIVM en VWS groen licht gegeven voor het geleidelijk hervatten van de fysiotherapeutische zorg. Gelukkig hadden wij ons op de praktijk hier al goed op voorbereid en hebben wij met ingang van 5 mei de  patiëntenzorg weer geleidelijk hervat. Natuurlijk is het niet zo dat wij ons werk weer kunnen doen zoals we altijd gedaan hebben.

Onze beroepsvereniging (het KNGF) heeft beschreven volgens welk stappenplan we de zorg weer zorgvuldig mogen hervatten. Uiteraard staan daarbij de veiligheid voor cliënt en therapeut voorop.

 


Als u zich aanmeldt ​voor fysiotherapeutische behandeling volgen wij het stappenplan dat is opgesteld door het KNGF:

  • Meld u telefonisch aan.
  • Het intakegesprek wordt op afstand (d.w.z. telefonisch of middels beeldbellen) gedaan.
  • Aan de hand van het intakegesprek wordt beoordeeld of het mogelijk is om effectieve zorg op afstand te geven (bijvoorbeeld instructies, adviezen of oefeningen).
  • Als therapie op afstand niet effectief is en het is noodzakelijk om op korte termijn fysiotherapeutische zorg te krijgen, omdat de situatie anders niet verbetert of zelfs achteruitgaat, wordt voor het lichamelijk onderzoek en therapie op de praktijk een afspraak ingepland.

Voordat de afspraak op de praktijk wordt ingepland wordt uitgevraagd of u op dat moment, of de afgelopen 24 uur (lichte) klachten heeft (gehad) van verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Als dat het geval is, verzoeken wij u niet naar de praktijk te komen en een eventueel gemaakte afspraak alsnog af te bellen. Dat is ook het geval als één van uw huisgenoten of gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of als er bij u of één van uw huisgenoten corona is vastgesteld.

 

Daarnaast vragen we iedereen die op de praktijk komt zich aan een aantal regels en voorschriften te houden. Dit document mailen wij u toe zodra uw afspraak op de praktijk is ingepland.

 

De behandeling op de praktijk ziet er anders uit dan voorheen.
De inrichting in de praktijk is aangepast zodat er beter 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In bepaalde situaties kan het zijn dat de therapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen. In het document van onze beroepsvereniging staan hierover richtlijnen die wij volgen.

 

Wilt u meer informatie? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u een afspraak maken? Neemt contact op 035-5241389 of info@mtchuizen.com.