Nieuwsoverzicht

Skinny jeans kunnen rugpijn veroorzaken

Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire broek beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.

Lees verder »

Maaike vertrekt naar Groningen

Juli 2009 ben ik begonnen als waarneemster ivm het zwangerschapsverlof van Marloes van Riemsdijk. Daarna ben ik in vast dienstverband gekomen binnen het MTC. Na bijna 8 jaar met veel plezier hier te hebben gewerkt heb ik besloten de liefde achteraan te gaan naar het hoge noorden (Groningen). Daar komt vanzelfsprekend ook een nieuwe baan bij kijken.

 

Het is een erg dubbel gevoel; ik ben erg blij en gelukkig dat ik nu samen ga wonen en ook een nieuwe baan heb gevonden, wederom als fysiotherapeut in een particuliere praktijk. Maar ik laat ook iets vertrouwds en moois achter waar ik met veel plezier op terug zal kijken.

 

Bedankt voor alles! Maaike

Feestelijke Open Beweegdag voor Senioren

Wilt u ook (meer) bewegen?

Dan bent u vrijdag 19 mei van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom op de open beweegdag voor senioren in de Rustmaat (Monnickskamp 20 in Huizen).

 

U kunt hier alle informatie krijgen over bewegingsactiviteiten voor senioren in Huizen. Er zijn o.a. kraampjes, lezingen en bewegingslessen. Het belooft een feestelijke middag te worden met optreden van Quintus de paarse goochelaar, het smartlappenkoor De Blaerders, een leuke modeshow en een hapje en drankje.

 

Ook MTC Huizen is van de partij en zal onder andere een lezing over Artrose en het belang van bewegen bij Artrose verzorgen. Zet deze middag in uw agenda!

Met een beetje risico komen ze er wel!

Risicovol spelen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op.

Lees verder »

Wat gebeurt er bij spierpijn?

De later optredende spierpijn treedt vooral op na zware belastingen waarbij de spieren worden ‘uitgerekt’ terwijl ze actief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een berg afloopt.

Lees verder »

Zoveel moet je bewegen om een paaseitje te verbranden

Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, gemiddeld 47 per persoon. Logisch, want wie ze eenmaal in huis heeft, kan er nauwelijks vanaf blijven. Maar hoe ongezond is dat eigenlijk?

Lees verder »

Blijf op de been!

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. 

Toch valt in Nederland iedere 6 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. 

Gelukkig kunt u zelf veel doen om er voor te zorgen dat u stevig op de been blijft!

Lees verder »

Oudere hart- en vaatpatienten hebben baat bij meer bewegen

Ouderen met overgewicht kunnen beter meer bewegen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zij hebben meer baat bij beweging dan bij het hebben van een gezond gewicht.

Lees verder »
© 2017 | Design by Phytalis